NASKLADNĚNÍ:

PONDĚLÍ - O'canis, doplňky stravy
ÚTERÝ - krmimmasem, Pošvář
STŘEDA - Pansen express (Paex), Yoggies,
každý sudý týden: Graf Barf, Michael Hasel, Kiezebrink (Alaska), ryby (makrely, šproty, korušky), pro dravce (kuřátka, myši, potkani, holátka, křepelky)
ČTVRTEK - U Dvou krkoviček, Masožravci
PÁTEK - krmimmasem, Barf company, Pošvář, maso Amos

NASKLADNĚNÍ:

PONDĚLÍ - O'canis, doplňky stravy
ÚTERÝ - krmimmasem, Pošvář
STŘEDA - Pansen express (Paex), Yoggies,
každý sudý týden: Graf Barf, Michael Hasel, Kiezebrink (Alaska), ryby (makrely, šproty, korušky), pro dravce (kuřátka, myši, potkani, holátka, křepelky)
ČTVRTEK - U Dvou krkoviček, Masožravci
PÁTEK - krmimmasem, Barf company, Pošvář, maso Amos

Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Iva F.
24.07.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Velice ochotný personál, poradí., sestaví jídelníček, vše podrobně vysvětlí i začátečníkovi.
Avatar Šárka P.
22.07.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Vše v naprostém pořádku
Celkový názor:
Maso jako vždy super, oceňuji dovoz chladícím vozem a za slušnou cenu.
Avatar Monika Ř.
21.07.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
hodně druhů masa dobré ceny přehledný eshop super zákaznický servis s poradenstvím
Avatar Markéta V.
15.07.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlé dodání. Super domluva s obchodem. Cena zboží.
Avatar Drahomira V.
09.07.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Kvalita, rychlost a bohatý výběr
Slabiny:
—-
Avatar Nina M.
18.07.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Kvalitní zboží, rychlé doručení,komunikace s obchodem skvělá. Náš pejsek je spokojený. Doporučuji
Avatar Kateřina A.
05.07.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rychlost, spolehlivost, perfektní kvalita
Avatar Milada W.
28.06.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rychle vyřízení Velký výběr zboží

Přírodní cestou proti klíšťatům a blechám

Přírodní cestou proti klíšťatům a blechám

Lidé kteří krmí své domácí mazlíčky přirozeně např metodou B.A.R.F. často hledají také přírodní cestu i v ochraně před klíštaty a blechami. V tomto článku vám nabízíme léty ověřené tipy jak své čtyřnohé přátele spolehlivě ochránit.

Kompletní nabídku přírodních antiparazitik naleznete zde

.

JANTAROVÉ OBOJKY

Jedná se o obojky z baltského jantaru - zvyšují přirodní ochranu proti klíšťatům a blechám, jsou 100% přírodní a bez chemie. Pro psy, kočky, ale také štěňata a koťata. Výhodou je že obojek vám vydrží několik let.

Jak obojek funguje:

1. Aromatický repelent
Jantar je fosilní stromová pryskyřice, která obsahuje aromatické chemikálie zvané terpeny, které se uvolňují když se jantar tře o srst nebo zahřívá. Ty se poté absorbují do srsti a odpuzují klíšťata a blechy.

2. Elektrostatický repelent
Statický elektrický náboj se generuje, když se jantar tře o srst. Kočka nebo pes to přirozeně necítí, ale každé klíště, které přijde do styku s elektricky nabitou kožešinou, dostane elektrický šok a jen spadne. 

Použití:
Účinek obojku nastupuje po 1-2 týdnech. Pro maximální účinnost doporučujeme obojek nechat mazlíčkovi stále a nesundávat. Obojek by měl být na krku volnější, aby mohlo probíhat tření (obojek připněte tak, tak aby jste pod něj volně vsunuli 2 prsty)
Jednou měsíčně obojek opláchněte ve vlažné vodě (pouze v čisté vodě!!) a nechete pomalu usušit.

Popis: Obojek lze koupit s koženou přezkou nebo řetízkem a můžete je regulovat o 5 cm.

Zajímavosti: Ačkoli klíšťata nemají nos, mají ale Hallerův orgán, který pomáhá klíšťatům vnímat vůni potenciální oběti. V přírodě míza stromu funguje úplně stejně - když strom krvácí, odvádí lepivou mízu, aby se chránil před hmyzem a houbami.
Efekt statické elektřiny objevili staří Řekové, kteří původně pojmenovali jantar podle záhadného kamene na pobřeží Baltského moře - jantar v řečtině znamená elektron.

Tip na závěr: Ke stávajícímu lanku můžete přivléct rybářský silon pro zvýšení odolnosti proti roztržení (např u aktivních psů, psů hrajících si ve smečkách...).

.

ECOPETS SÉRUM

Ochraňte své čtyřnohé kamarády před otravnými parazity. Díky přírodnímu složení je sérum bezpečné, nedráždí pokožku (narozdíl od chemických obojků). Navíc se nemusíte obávat nepříjemností, pokud zvíře sérum olízne. Velice doporučujeme hlavně v domácnostech s malými dětmi, které se rády zvířat dotýkají. Díky vysokému obsahu antiseptických esenciálních olejů sérum spolehlivě odpuzuje hmyz i klíšťata. Zároveň je velice dobře snášen i tou nejcitlivější pokožkou. Velice vhodné již od štěněcího věku!
Sérum v sobě spojuje jojobový olej, který spolehlivě pronikne do pokožky, s esenciálními oleji z tea tree, levandule a rozmarýnu. Ty působí lehce antisepticky a antibakteriálně a současně svou výraznou vůní i účinky odpuzují nejrůznější parazity, jako jsou blechy, vši, roztoči, štěnice, ale i klíšťata a komáři.

Použití: Na začátku sezóny vetřete kapku oleje denně za ouško mazlíčka. Po třech týdnech 1 – 2× týdně. Balení 10 ml vydrží při správném použití na celou sezónu.

Složení: Simmondsia Chinensis Seed Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Lavandula Angustifolia Flower Oil, Rosmarinus Officinalis Oil

.

REPELENTNÍ BALZÁM

Konopný balzám na srst Ecopets nejen pečuje o zdraví pokožky a srsti čtyřnohých kamarádů, ale také působí jako přírodní repelent. Balzám mírní zarudnutí i svědění kůže a současně snižuje výskyt parazitů.
Jednoduše perfektně vyvážená kompozice přírodních olejů, které zaručí tu nejlepší péči o srst vašeho mazlíčka.
Balzám v sobě spojuje účinky množství rostlinných a esenciálních olejů, které eliminují kožní problémy.
Složení: Cannabis Sativa Seed Oil, Oenothera Biennis Oil, Linum Usitatissimum Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cymbopogon Nardus Oil, Lavandula Angustifolia Flower Oil, Eucalyptus Globulus Oil, Malaleuca Alternifolia Leaf Oil

.

NATURAL REPELENT (Pivovarské kvasnice + Vitamin B1)

Charakteristika: Směs pivovarských kvasnic s přídavkem Thiaminu - vitamínu B1. Tento typ vitamínu má tu vlastnost, že při jeho využití v těle teplokrevných zvířat vznikají pachově výrazné metabolity (vedlejší látky vznikající při zpracování B1 v těle), které se vylučují potem na povrch kůže a tak odpuzují některé druhy hmyzu - např. komáry, klíšťata, ovády, mouchy, muchničky, aj. Bodavý hmyz totiž vyhledává tradiční pach krve, který se ale překrývá pachem metabolitů z vitamínu B1 - Thiamin a tím je pro ně tento pach matoucí a nenajdou proto místo k bodnutí.

Repelentní účinek pivovarských kvasnic v kombinaci s vitamínem B1 - Thiaminem je poměrně dobře znám i z oblasti použití u lidí (užívání tabletovaného výrobku Pangamin s vitamínem B1 nebo rovnou lékárensky balené tablety Thiaminu). Mnoho chovatelů psů, koček, koní, aj. zvířat tuto kombinaci s úspěchem aplikuje již dlouhá léta. Nečekejte ale 100% účinek ve všech případech. Každý organizmus pracuje jinak a tím se může měnit i individuální účinnost. V drtivé většině případů rozhodně ale omezí u psů napadení klíštaty o 80 až 90 %.

.

ČERNÝ KMÍN (ČERNUCHA SETÁ)

Černé zlato v lidovém léčitelsví. Široké pole působností na organismus a imunitu.
Největší devízou výlisků z Černuchy seté (Černého kmínu) jsou specificky účinné látky v nich obsažené, které mají široké pole působnosti na zdraví zvířat, a to:- omezují výskyt vnějších cizopasníků např. klíšťata a blechy
- díky obsahu alkaloidu Nigellinu, mají podpůrný vliv na činnost jater i ledvin
- silné vnitřní antiparazitikum - odstraňuje střevní parazity
- detoxikují organismus a tím stabilisují metabolismus látek v těle
- působí proti některým virům
- silné přírodní antibiotikum - ničí bakterie, plísně i kvasinky
- přispívají k aktivaci tvorby bílých krvinek
- mají spasmolytické účinky - protikřečové, při bolestech žaludku a při střevních potížích
- obsažené látky thymochinon a α-hederin prokázaly výrazně podpůrné protirakovinové účinky

Doporučené dávkování a použití:  3 - 6 g / na 5 kg hmotnosti psa / den /. Horní hranice je spíše nárazová (na několik dní) pro akutní případy - výskyt střevních parazitů, aj. spodní jako preventivní (na týdny až měsíce), pro pravidelnější podávání v krmivu - porucha činnosti jater či ledvin, podpora onkologické medikace, prevence proti klíšťatům a blechám, podpora imunity aj. U velkých psů doporučuji nepřekračovat dávku cca 40 g / den. Rozdělte denní dávku vždy alespoň na dvě dávky do každého krmení. Ideálně na maso nebo konzervy. Granule je třeba navlhčit, aby se prášek na ně nalepil a pes jej kompletně sežral. Lze kombinovat i s jinými doplňky stravy. .

.

ARPALIT DOG PRO PSY - ELEKTRONICKÝ ODPUZOVAČ BLECH A KLÍŠŤAT

Veterinární technický prostředek Arpalit Dog elektronický repelent je vhodný pro psy všech velikostí a každého věku. Používá se i pro starší a slabá zvířata náchylná k nemocem, v době laktace, pro štěňata i pro zvířata pobývající v domácnosti.
Elektronický repelent obsahuje mikročip, který vydává ultrazvukové impulzy o frekvenci 40 kHz neslyšitelné pro člověka a zvíře. Krátké ultrazvukové impulzy ruší a odpuzují parazity v okruhu 3 m od zvířete a tím brání jeho napadení.

.

YOGGIES OCHRANA PROTI KLÍŠŤATŮM 500G

Doplněk potravy pro psy ve formě peletek k ochraně psa před klíšťaty a jejich kousnutím na bázi bylin, ovoce a pivovarských kvasnic.

Yoggies Ochrana proti klíšťatům je přírodní doplněk potravy na bázi výtažků z bylin, pivovarských kvasnic bohatých na vitamíny skup.B a dalších surovin, které společně pomáhají vytvářet pro klíště a jeho přisátí nehostinné prostředí v srsti i na kůži psa. Yoggies Ochrana proti klíšťatům je 100% přírodní doplněk potravy, vyroben bez chemie a dochucovadel. Obsahuje výtažek z Růže skalní (Cistus incanus), pivovarské kvasnice, chmel a směs bylin. Tento doplněk potravy může také snižovat celkový „zápach“ psa a posilovat jeho obranyschopnost a imunitu proti případné nákaze při přisátí klíštěte díky tomu, že mnohé použité suroviny jsou také prebiotikem, tedy výživou pro probiotické kultury ve střevním mikrobiomu psa.

Doplněk potravy lze podávat psům všech věkových kategorií. Je vhodný i pro štěňata od 6 měsíce.

Složení: Cistus incanus (růže skalní) 35%, směs mletých bylin pro psy, pivovarské kvasnice, kuřecí jemně mleté maso, konopný olej lisovaný za studena, extrakt třešně Acelora, chmelový extrakt 1,5%

ENERGY:

TICKVET

Je přírodní preparát bylinného původu, obsahuje vybrané esenciální oleje.  Napomáhá snižovat riziko napadení vnějšími parazity (klíšťata, blechy).

GYNEVET

Po 3 týdnech užívání následuje jeden týden pauza.

.

MENFORSAN - PŘÍRODNÍ OCHRANA PROTI KLÍŠŤATŮM A BLECHÁM

KOČKY:

Menforsan obojek pro kočky - odpuzující blechy a klíšťata
Menforsan Antiparazitní pipeta pro kočky proti napadení hmyzem (roztoči, blechy, klíšťata a létající hmyz)

PES:
Menforsan obojek pes 57cm - přírodní proti klíšťatům a blechám
Menforsan Antiparazitní pipeta pro psy proti napadení hmyzem (roztoči, blechy, klíšťata a létající hmyz)
Menforsan Přírodní repelent pro psy proti hmyzu s extraktem z citronely 250 nebo 500 ml
Menforsan Přírodní repelentní šampon pro psy proti hmyzu 300 ml